לכל תינוק יש מוטיבציה טבעית לתנועה

מוטיבציה טבעית לתנועה אצל תינוקות

לכל תינוק יש מוטיבציה טבעית לתנועה, לחקירה ולהזדקפות. זו דחיפה פנימית שמגיעה מעצמה, והיא מניעה אותם לפתח יכולות גופניות וחברתיות שיתרמו להתפתחותם לאורך השנים.

התפקיד שלנו כהורים הוא לעודד את התנועה והמוטיבציה הזו, אך לא רק באמצעות הצבתם בסביבות פעילות – אלא על-ידי יצירת סביבה מאתגרת אך מותאמת, כזו שמספקת גירויים מתאימים, ולא עומס של צעצועים או גירויים שמבלבלים אותם. כל מה שנדרש הוא לתמוך בהם ברגישות, להעניק להם מרחב להתנסות, וללמד אותם את הקשר בין פעולה לתוצאה.

למשל, במקום להגיש לתינוק את הצעצוע ישירות לידיו, אפשר למקם אותו מעט מחוץ להישג ידו. כך הם ילמדו להזיז את גופם קדימה או הצידה, להושיט יד, ולחוש את תחושת ההצלחה כשהם מצליחים להשיג את המטרה. זהו תהליך מעצים שמחזק את הביטחון העצמי, את תחושת המסוגלות, ואת הקשר שבין מאמץ להצלחה.

גם כל שינוי קטן בסביבה יכול לעודד חקירה ותנועה: כרית רכה, שינוי תנוחה על המזרן, או אפילו מגע של טקסטורות שונות על העור. כל אלו מגרי חושים שעוזרים להם להבין איך הגוף שלהם מתפקד ומהם הגבולות שלו.

מוטיבציה טבעית לתנועה

חשוב לזכור שההתפתחות מתרחשת בקצב של התינוק, ולכן גם הסביבה וגם התמיכה שאנחנו נותנים צריכים להיות מותאמים לקצב הזה. לא חייבים לזרז, רק לאפשר לתינוק לחקור ולהתנסות בזמן שלו ובאופן שמתאים לו.

כשאנו מעניקים לתינוקות שלנו סביבה מגרה אך רגועה, אנחנו מעניקים להם את הכלים להתפתחות, ביטחון ונחישות – דברים שילוו אותם לאורך כל החיים.

דילוג לתוכן