בהורות, כמו בחיים, שינויים הם חלק בלתי נפרד מהמסע.
כל שלב חדש מביא איתו מגוון תחושות – פחד וחשש מהלא נודע, לצד התרגשות וציפייה למה שעתיד לבוא. תחושות אלו לגיטימיות ואף חיוניות, שכן הן מעידות על המעורבות הרגשית שלנו בתהליך ובחוויית ההורות.
התמודדות עם פחד וחשש – הפחד מהשינוי נובע לעיתים קרובות מחוסר הודאות. הוא מעלה שאלות כמו "האם אצליח להתמודד?" או "האם זו ההחלטה הנכונה עבור הילד שלי?". חשוב להבין שהפחד הוא כלי שמסייע לנו להיות דרוכים ומוכנים לכל תרחיש שלא יהיה. עם זאת, חשוב לא לתת לו לנהל את הבחירות שלנו.
אז איך נתמודד?
נכיר בתחושות שלנו – נקבל את הפחד והחשש כחלק בלתי נפרד מהמסע. אין צורך להילחם בהם, אלא ללמוד מהם.
נחקור ונגלה מה מסתתר מאחורי הלא נודע – לעיתים, המידע החסר הוא הגורם לפחד. נלמד על השינוי הצפוי, נחקור חוויות שונות וננסה לשתף את הקרובים לנו ברגשות שעולים ואם יש צורך גם אנשי מקצוע או חברים.
התרגשות וציפייה כשער לצמיחה – ההתרגשות והציפייה מאפשרות לנו לראות את הצדדים החיוביים של השינוי. הן פותחות פתח להזדמנויות חדשות וללמידה.
איך לעודד תחושות חיוביות?
התמקדות בהצלחות קודמות: נזכיר לעצמנו מצבים שבהם התמודדנו עם שינויים בצורה טובה.
יצירת חזון: נדמיין את ההשפעה החיובית של השינוי עלינו ועל המשפחה שלנו.
סכנות ההדחקה ואיך להימנע מהן – תחושת הדחקה עלולה להופיע כאשר אנו מנסים להתעלם מהפחדים שלנו, במקום להתמודד איתם. הדחקה עשויה ליצור תחושת קונפליקט פנימי ולהקשות עלינו לראות את הדרך שלנו בבירור ומבלי לשים לב ולא במודע לשים עוד ועוד "מקל בגלגלים".
כיצד להימנע מהדחקה?
זיהוי רגשות: ניקח רגע לעצמנו לזהות מה באמת מרגישים.
כתיבה או שיתוף: נרשום את התחושות שלנו במחברת או ביומן או שנדאג לשוחח עם מישהו קרוב.
פעולה מודעת: במקום להימנע מהמצב, ננסה להתמודד איתו באופן מודע וצעד-אחר-צעד.
אמונה ואופטימיות: עוגנים במסע –
בסופו של דבר, שינוי יכול להיות מתנה אם נבחר להאמין שכל מה שקורה אכן קורה לטובה. אמונה פנימית ואופטימיות יסיעו לנו לנווט בתוך חוסר הוודאות.
איך לטפח אמונה?
תזכורות יומיות: נזכיר לעצמנו שכל שלב הוא זמני ושבסופו של דבר נמצא את האיזון הנכון והמתאים לנו מתוך הבננה שמה שמתאים ונכון לאחד לא חייב להתאים עבורנו בהכרח.
תמיכה מהסביבה: ננסה להיעזר בקהילה, משפחה או אנשי מקצוע שיתמכו בנו לאורך הדרך ונשתדל לא לעבור זאת לבד.
לסיכום – שינויים בהורות יכולים להיות מאתגרים, אך הם גם הזדמנות לצמיחה וללמידה. המקום לאפשר לעצמנו להרגיש את כל קשת הרגשות, מהפחד ועד ההתרגשות, ובמקביל נדאג להישאר מחוברים לאמונה ולדרך הפנימית שלנו. נזכור שכל שינוי הוא חלק מתהליך גדול יותר, ובסופו של דבר הכל משתבש לטובה.