תהליך העבודה על שיפור השינה של התינוק

שינה היא צורך בסיסי, לא מותרות. כשאנחנו מדברים על שיפור איכות השינה של התינוק, חשוב להבין שמה שקורה ביום משפיע באופן ישיר על השינה בלילה. השינה עצמה היא תוצר של כל מה שקורה במהלך היום, ולא רק איך מרדימים או מה קורה במהלך הלילה.

עיקר העבודה היא לא סביב ההרדמות והשינה, וההבנה שאנו לא מלמדים תינוק לישון – הוא יודע לישון! יש לו כרגע קשיים ואתגרים איתם הוא מתמודד במהלך היום שלו וככל שנבין את האתגרים הללו, תוך הבנה מעמיקה של הגורמים המשפיעים על השינה תוך דיוק המענה לצורך שלו, הם אלו היאפשרו לתינוק שלנו לישון. נבין ונזהה יחד מה במהלך היום מפריע לתינוק להירגע ולהתכונן לשינה, ומה גורם לו להתעוררויות והיקיצות המרובות פעמים רבות בלילה.

למשל, סדר היום של התינוק, הזמן שבו הוא ישן, מידת הגירויים אליהם נחשף, וההתמודדות עם המעברים בין מצבים שונים (הזמן שבין משחק לשינה, בין פעילות מעוררת במרחב לבין זמן לבד עם עצמי על משטח הפעילות ועוד) – כל אלו יכולים להשפיע על השינה שלו. אם נוכל לדייק את החלקים האלו ביום, זה ישפיע ישירות על איכות השינה בלילה.

יועצת שינה בנשר

במהלך היום אנחנו נסתכל על מספר דברים:

1. *סדר יום קבוע*: חשוב לוודא שהתינוק פועל לפי סדר יום קבוע ומותאם לצרכיו, כולל זמן לאכילה, משחק, פעילות עצמאית, והרגעה לקראת השינה.

2. *סימני עייפות נכונים*: זיהוי סימני עייפות אמיתיים הוא קריטי. פעמים רבות סימני עייפות עלולים להופיע כסימן לעייפות מאוחרת או אפילו כתוצאה מנסיגה רגעית, מה שגורם למאבקי כח, לתסכול וקושי בהרדמה.

3. *סביבה רגועה ומותאמת לשינה*: חשוב לוודא שסביבת השינה היא נינוחה ולא מלאה בגירויים שעלולים לעורר את התינוק. הורדת הילוך היא פעילות קריטית ודרמטית אותה חשוב להבין איך מאפשרים לתינוק רגע לפני השינה.

4. *זמן רגוע לפני השינה*: זמן הרגיעה לפני השינה הוא קריטי. תינוק שמגיע לשינה כשהוא רגוע ומוכן יהיה בעל סיכוי טוב יותר לישון שינה רציפה ואיכותית.

לסיכום, ברגע שנבין מה בדיוק לא מאפשר לתינוק להירדם או מה גורם לו לשינה לא איכותית עם הרבה יקיצות, נוכל לשפר את השינה שלו בצורה משמעותית. העבודה היא לא רק על השינה עצמה, אלא על הבנת היום והחלקים הערים בו.

דילוג לתוכן